Захваљујући програму ”Еко кампови” који спроводи Градска општина Обреновац, у суботу, 14. јануара, друга група основаца из обреновачких школа отишла је на бесплатно зимовање на најпосећеније планине Србије. Током зимског распуста, планирано је да око 2.000 ученика бесплатно борави у објектима Центра дечијих летовалишта на срспским планинама.

Председник Градске општине Обреновац пожелео је срећан пут деци која су пошла на седмодневно бесплатно зимовање.

– Деца ће на најлепшим српским планинама имати прилику да упознају нашу Србију, да науче нешто ново и стекну нова пријатељства. Данашњи дан остаће у сећању свим обреновачким малишанима, који су отишли на зимовање са својим другарима. Захвалио бих свим колегама одборницима, који су изгласали буџет, који износи преко 40 милиона динара и који ће омогућити деци да кроз програм Еко кампови бесплатно зимују и упознају Србију. Ово је јединствен програм у Београду, али и у Србији, сви родитељи имају прилику да своје малишане испрате на неку од најлепших српских планина – рекао је одборник у Скупштини Градске општине Обреновац Борис Богдановски.

Деца из основних школа са територије општине Обреновац бесплатно ће боравити на Тари, Букуљи, Гочу, Руднику и Дивчибарама.