Данас је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима обишао прву групу деце, која су отпутовала на бесплатно зимовање на Дивчибаре захваљујући програму ”Еко кампови”, који спроводи Градска општина Обреновац.

Деца из основних школа из месне заједнице Барич и Мала Моштаница провели су седам незаборавних дана на Дивчибарама.

Станојевић је овом приликом подсетио, да ће нова група основаца кренути на бесплатан зимски одмор већ у суботу, 14. јануара и то на планине Тару, Гоч, Дивчибаре, Рудник и Букуљу.

– Већ деценију спроводимо овај јединствен програм у Србији и радићемо на томе, да се и у будућности  настави са реализацијом овог пројекта, како би што већи број основаца путовало и боравило на нашим планинама и градило најлепше успомене детињства – рекао је Станојевић.

Помоћник председника Градске општине Обреновац Драган Блажић нагласио је, да су најобјективније оцене програма ”Еко кампови” управо осмеси на лицима деце која бораве на најлепшим планинама Србије.

– Драго нам је што је децу дочекао снег и што су имали снежне дане све време боравка на планини. Овог тренутка, на пет различитих планина широм Србије, зимује преко 500 малишана из Обреновца и сви имају прилику да уживају у зимским чаролијама – навео је Блажић и додао, да ће и у будућности програм ”Еко кампови” бити један од приоритетнијих пројеката Градске општине Обреновац.

Он је као важне предности овог програма истакао пре свега, климатски опоравак, али и социјализацију, као важан сегмент одрастања.