Комисија за безбедност у саобраћају Грaдске општине Обреновац у сарадњи са Агенијом за безбедност саобраћаја и Министарством унутрашњих послова Републике Србије наставља са едукацијама најмлађих учесника у саобраћају о основним правилима саобраћаја. Предшколцима из обреновачких вртића данас су подељене бојанке ”Пажљивкова правила у саобраћају” и одржано им је предавање о основним саобраћајним правилима.

Председник Комисије за безбедност у саобраћају Иван Стојић нагласио је, да је нова календарска година почела едукацијом најмлађих учесника у саобраћају о најважнијим саобраћајним правилима.

– Агенција за безбедност саобраћаја прошле године покренула је акцију под називом Нула страдале деце на путу, а општина Обреновац улаже труд да испрати сваку од ових акција надлежних институција. Најважнији су нам најмлађи, те сматрамо да са едукацијом о правилима саобраћаја треба почети од предшколског узраста – рекао је Стојић и овом приликом најавио акцију Пажљивкова смотра, коју ће реализовати Градска општина Обреновац у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја.

Он је нагласио да Градска општина Обреновац улаже све потребне и расположиве ресурсе, како би се безбедност свих учесника у саобраћају подигла на значајно виши ниво.

– Свако од нас, када изађе из своје куће, постаје учесник у саобраћају, па морамо бити пажљиви, како бисмо ове године достигли постављен план, који се односи на нула повређене и страдале деце у саобраћају – закључио је Стојић.

Предшколци вртића ”Ружица”, након поделе бојанки ”Пажљивкова правила у саобраћају”’и одржаног предавања о основним саобраћајним правилима, представницима Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац, поделили су припремљене поклоне.