Данас је новоизграђени кружни ток у централном делу градске општине Обреновац пуштен за саобраћај. Како је раније најављено, од 12.00 сати линије јавног градског превоза биће враћене на старе трасе, те се очекује нормализација саобраћаја у току данашњег дана. Представници Градске општине Обреновац данас су обишли нову кружну раскрсницу.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је, да заслуге за реализацију овог пројекта припадају свима који су вредно радили на осмишљавању пројектне идеје и спровођењу исте у дело.

– 11. јануар 2023. године један је од дана, када исписујемо нове странице историје Обреновца. Без обзира, што се из дана у дан сусрећемо са новим изазовима, време у коме живимо биће добро, ако знамо како ћемо да га искористимо, а овај кружни ток је доказ да знамо како да искористимо време – рекао је Станојевић.

Члан Већа општине Обреновац Новица Филиповац истакао је бржи проток саобраћаја, као главни бенефит новоизграђеног кружног тока.

– Такође, посебно је важно нагласити да је безбедност у саобраћају на кружном току боље регулисана, те ће сваки учесник у саобраћају бити заштићенији – рекао је Филиповац.

Велике саобраћајне гужве на најфреквентнијим градским улицама решене су изградњом кружног тока.

– Данас је отворен један од важнијих инфраструктурних објеката када је у питању саобраћај у општини Обреновац. Овим кружним током решен је вишедеценијски саобраћајни проблем., а ја се овим путем захваљујем грађанима Обреновца на стрпљењу током изавођења радова – навео је помоћник председника Градске општине Обреновац Радован Манојловић.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Славко Берић  нагласио је, да је изградњом нове кружне раскрснице која је, како каже, урађена према свим европским стандардима, решен проблем безбедности, али и протока саобраћаја у овом делу општине Обреновац.