Захваљујући програму ”Еко кампови”, који спроводи Градска општина Обреновац и који је покренут пре 10 година, и ове године на бесплатно зимовање отићи ће велики број основаца. На бесплатни седмодневни климатски опоравак у првој групи ученика основних школа са територије општине Обреновац у недељу, 8. јануара отишло је 500 деце.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је, да ће малишани из Обреновца ове године зимовати на најлепшим планинама Србије, на Тари, Дивчибарама, Букуљи, Гочу и Руднику, те да је пројекат ”Еко кампови” јединствен пројекат у Србији.

– Ово је заиста јединствен пројекат на територији Србије, велики је одзив родитеља и малишана. Верујем да ће деца у објектима Центра дечијих летовалишта имати потпуни угођај, какав су имали и претходних година, када смо такође реализовали овај програм.  Програм ”Еко кампови” није спровођен 3 године, услед неповољне епидемиолошке ситуације, изазване пандемијом корона вируса, ове године наставили смо са реализацијом већ дугогодишњег пројекта. Прошлог лета студенти и матуранти имали су бесплатно летовање, тако да је и тај програм, након пандемије, настављен – рекао је Станојевић.

Друга група основаца на бесплатно седмодневно зимовање кренуће у суботу, 14. јануара.

Према унапред утврђеном плану Градске општине Обреновац, до краја текуће године на бесплатни климатски опоравак отићи ће око 2.800 основаца из школа са територије општине Обреновац.

Децу је са платоа испред обреновачких базена испратио и директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Душан Митровић.

– Циљ Еко кампова је да деца бораве у природи, да се друже и упознају нешто ново, ван нашег града. Сваке године, деца од 1. до 4. разреда одлазе на различите дестинације, упознају нове пределе, удишу свеж ваздух, а током боравка имају и аниматоре са којима уче кроз игру – навео је Митровић.