Радови на изградњи новог кружног тока ушли су у завршну фазу, а како најављују надлежни, ова кружна раскрсница након 10. јануара биће пуштена у саобраћај.

Тренутни временски услови погодују извођењу грађевинских радова, те се користи сваки тренутак радног дана, како би се сви радови привели крају и кружни ток био спреман за саобраћај.

– Имали смо лепо време када су радови обављани, сви радови су урађени квалитетно, како измештање многих подземних инсталација, тако и на самом крају покривање завршним асфалтом – рекао је директор Јавног предузећа за изградњу општине Обреновац Славко Берић.

У току су радови на постављању уличне расвете на кружној раскрсници.

– На централном стубу, висине 12 метара биће постављена 4 рефлектора са видео надзором, а на сваком успоривачу, усмеривачу саобраћаја налазиће се по један стуб уличне расвете, са по два рефлектора постављена на висини од 10 метара. У непосредној близини, у свим правцима ка кружном току, биће означени пешачки прелази осветљени са обе стране стубовима уличне расвете висине 8 метара – навео је Берић.

Новоизграђени кружни ток у великој мери решиће проблем саобраћајне гужве у централном делу градске општине Обреновац, међутим ова кружна раскрсница подићи ће и ниво безбедности свих учесника у саобраћају.

– Неретко добијамо питања, чему служе троугласта острва на кружном току. Главна намена је управо успоравање саобраћаја и самог уласка у кружни ток, док су излази из кружног тока шири, како би се омогућио бољи проток саобраћаја – објаснио је Берић.

Он је искористио прилику и захвалио грађанима Обреновца на стрпљењу током извођења радова.