Такмичари џудо клуба ”Обреновац” тренираће у новом простору. Нове просторије обишао је и председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић.

Станковић је овом приликом нагласио квалитет новог простора, који ће пружити могућности да се на један сасвим професионални начин одвијају тренинзи.

– Чланове овог клуба следеће недеље посетиће велики шампион Кукољ, а ова посета додатно ће мотивисати такмичаре. Деца из овог клуба, као и деца из других џудо клубова моћи ће да упознају шампиона, што милсим да је сјајан начин да се малишани мотивишу за даља такмичења – рекао је Станковић.

Он је нагласио да ће Градска општина Обреновац и Комисија за спорт наставити са активностима којима континуирано подржава развој спорта на територији општине Обреновац.

– Јако сам задовољан што је џудо у Обреновцу напредовао, што постоје три клуба која добро раде и која су од стране Градске општине Обреновац подржана кроз различите програме. Наставићемо да се трудимо да децу заинтересујемо за спорт, те да више времена проводе на спортским теренима – поручио је Станковић.

Нови простор, према речима председника клуба Бранка Живковића, највећи је простор за тренинге борилачких спортова у Обреновцу.

Овај простор је још увек у фази припреме, а очекује се да ускоро буде у потпуности спреман за тренинге.

– Сала је прекривена струњачама и милсим да нема веће сале код нас. Налазимо се у Улици Посавских Норвежан број 1, а овом приликом позивамо све малишане да нам се придруже, да дођу да се дружимо и заједно постижемо добре резултате – рекао је Живковић.

Дечаци и девојчице, чланови џудо клуба Обреновац, који су узели учешће на такмичењу у државном првенству у самбу постигли су запажене резултате.

– На овом такмичењу имали смо 4 првака државе, једног вицешампиона  и две бронзане медаље – навео је Живковић.