Након објављеног јавног позива за доделу бесплатних дечијих ауто седишта, а потом и пристиглих пријава родитеља, организована је акција доделе седишта онима који су аплицирали и испунили услове.

У Скупштинској сали представници Градске општине Обреновац, Агенције за безбедност саобраћаја и представници Полицијске станице Обреновац, пред новогодишње и божићне празнике, обрадовали су велики број родитеља и деце, а уз то и указали на значај безбедног учествовања у саобраћају.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић поздравио је присутне и истакао континуитет у споровођењу оваквих акција, које за циљ имају пре свега очување безбедности свих учесника у саобраћају.

Овом акцијом подељено је 130 ауто седишта, а буџетом за наредну годину планирано је да родитељи, након рођења детета,  аутоматски стичу право на доделу бесплатног ауто седишта.

– Родитељи, након рођења детета, неће морати да се излажу трошковима за куповину седишта, уштедеће, а ми ћемо се побринути за то. Најважнији циљ јесте брига о безбедности деце у саобраћају, а првенција је нешто чиме се првенствено бавимо – рекао је председник Комисије за саобраћај Иван Стојић и овом приликом захвалио Секретаријату за саобраћај и Агенцији за безбедност саобраћаја, као најпоузданијим партнерима у реализацији оваквих акција.

Родитељи који су дошли да преузму ново дечије ауто седиште, имали су прилику да од стручњака из Агенције за безбедност саобраћаја дођу до релавантних информација о правилној употреби ауто седишта.