Град Београд ове године за сву децу са територије Београда обезбедио је поклон ваучере. Поклон ваучере добили су и запослени у предшколским и школским установама.

Ваучери су најпре стигли у предшколске и школске установе, те су родитељи деце школског узраста, као и деце уписане у вртиће могли уз потпис преузети поклон ваучер.

Међутим, од понедељка 26. децембра на општинским шалтерима започела је подела поклон ваучера за децу која нису уписана у вртиће.

– Родитељ, односно старатељ детета може, уз личну карту и здравствену књижицу детета, подићи поклон ваучер. Вредност ваучера је 6.000 динара, а продајни објекти у којима се може обавити куповина овим ваучерима, јасно су означени. Родитељи ће изабрати како ће обрадовати своју децу за новогодишње и божићне празнике – навео је помоћник председника Грдаске општине Обреновац Драган Блажић.

Рок за преузимање поклон ваучера на шалтерима Градске општине Обреновац је среда, 15. фебруар 2023. године.

Блажић је овом приликом навео, да се издавање ваучера на општинском шалтеру одвија убрзано, те да је у понедељак издато 431 ваучер, док је у току јучерашњег дана подељено 274 поклон ваучера.

Акција поделе ваучера на шалтеру у згради Градске општине Обреновац трајаће до петка, 30. децембра текуће године, када ће бити направљена пауза током празника, а већ од 3. јануара 2023. године, грађани који нису преузели своје ваучере моћи ће то да учине.

Подела поклон ваучера вршиће се на шалтеру Градске општине Обреновац сваког радног дана од 7.30 до 20.00 сати.