Председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић посетио је чланове теквондо клуба ”Грмеч”. Наиме, како истичу представници клуба, за наредну годину један од планова је да се овај клуб прикључи општинском програму ”Еко динар” и на тај начин обезбеди бесплатне чланарине за чланове клуба узраста од 10 до 18 година.

Представник теквондо клуба ”Грмеч” Лука Трнинић овом приликом подсетио је на успехе чланова теквондо клуба ”Грмеч” и најавио неке од престижних турнира светског ранга на којима ће овај клуб узети учешће.

– У клубу  имамо 4 кандидата који ће на турнирима сакупљати поене за улазак у репрезентацију. Ови такмичари у наредном периоду наступаће у кадетским, јуниорским и сениорским конкуренцијама ван Србије. Осмислили смо и начин финансирања наша 4 такмичара – рекао је Трнинић и додао да су чланови овог клуба са домаћих турнира у Обреновац, током године донели око 20 пехара и стотине медаља, а клуб је узимао учешће на такмичењима готово сваког викенда.

Станковић је овом приликом нагласио, да је у плану да ”Грмечов трофеј Обреновца” постане традиционалан , те се и наредне године планира одржавање другог по реду трофеја Обреновца у теквонду.

–Ове године, око 500 такмичара узело је учешће на трофеју Обреновца у теквонду, а наредне године очекујемо да овај број буде и доста већи. Постоји иницијатива, да се теквондо клуб ”Грмеч”, после неколико година, почетком јануара наредне године, врати у програм Еко динар и то нас јако радује и даје нам мотив да се и даље боримо и вредно радимо – навео је Станковић.