У току су грађевински радови на реконструкцији Шумадијске улице у месној заједници Мала Моштаница. Радове на изградњи путне инфраструктуре у овом делу општине, данас су обишли представници Градске општине Обреновац.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић приликом обиласка грађевинских радова, навео је да је Улица Шумадијска једна од насељенијих на подручју месне заједнице Барич.

– Након реконструкције Улице Јанка Тешића у месној заједници Барич, данас се изводе радови у Малој Моштаници, у Шумадијској улици, а то су уједно и два важна путна правца, која повезују Обреновац са Чукарицом и са општином Барајево – рекао је Станојевић.

Он је овом приликом подсетио да су у току и радови на реконструкцији улица у месној заједници Кртинска и Бело Поље.

Председник Савета месне заједнице Мала Моштаница Иван Лазаревић нагласио је да је пре три године, захваљујући залагањима Савета месне зајенице, Мала Моштаница управо преко Шумадисјке улице добила излаз на Ибарску магистралу и као таква повезивала је Малу Моштаницу, Вранић, Мељак и Велику Моштаницу.

– Ова улица је 2004. године добила свој први асфалт и то суфинансирањем од стране грађана и Градске општине Обреновац, а од тада она има велики значај за месну заједницу Мала Моштаница – рекао је Лазаревић и додао да је улица услед повећане густине саобраћаја временом захтевала детаљну реконструкцију.

Он је такође нагласио да је у овом делу општине саграђена гасоводна цев, која ће у наредној, 2023. години омогућити прикључивање домаћинстава на мрежу гасовода.