Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић лично уклонио два оборена стабла на десној обали Колубаре на уласку у Обреновац. Постојала је опасност да дрвеће које је већ оборено услед временских неприлика однесу бујичне воде и угрозе, како сам мост, тако и ресторан који се налази непосредно испод моста.

– На почетку мандата договорили смо се да не постоји реченица “Нисам надлежан”. Двадесет и један дан разним дописима и упитима покушавам да пронађем ко је надлежан да дрво које је поломљено и прети да угрози безбедност моста и ресторана, а самим тим и грађана, уклони. Одговор нисмо добили и ја сам одлучио да ми тај проблем решимо сами. Не зна се ко је надлежан за овај део обале. Да ли су то “Србијашуме”, “Београдводе”, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде… Наша Комисија за сечу стабала је изашла на терен и утврдила да ова два стабла могу да се посеку и да представљају реалну опасност – изјавио је Чучковић.

Овим гестом председник ГО Обреновац је преузео потпуну одговорност на себе, уколико данашње уклањање стабала није у складу са прописима.

Мирослав Чучковић је овом приликом најавио почетак рада онлајн сервиса грађана који почиње са радом у понедељак, а преко кога ће грађани моћи да пријаве овакве или сличне проблеме.

{youtube}fp9ToDNythk{/youtube}