У Пожаревцу, граду који већ 13 година заредом носи титулу најхуманијег града у Србији, Институт за трансфузију крви доделио је плакете градовима и општинама, које су током протекле године имале најбоље резултате у прикупљању јединица крви. Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са овог догађаја понео је сребрну плакету.

Градска општина Обреновац је у летњој кампањи прикупљања јединица крви пружила велики допринос, те је овај успех Обреновчана награђен сребрном плакетом .

– Велика ми је част што у име Обреновчана примам ову веома значајну награду. На почетку бих захвалио даваоцима крви, који су пре свих заслужни за овако значајно признање, а такође захвалио бих и представницима Црвеног крста Обреновац, који су дали изузетан допринос у постизању великих резултата – рекао је Станојевић.

Институт за трансфузију крви заједно са својим партнерима, ове године успео је да прикупи готово 70.000 јединица крви.

– У току ове године у Обреновцу прикупљено је 2.500 јединица крви. Наши хумани Обреновчани увек се радо одазивају свим нашим акцијама – навела је Дивна Сокић из Црвеног крста Обреновац.

Поред редовних акција Црвеног кстра, неретко се спроводе и ванредне акције, а све је више младих са иницијативом и жељом да се укључе у све активности ове организације.

– Дати крв не представља велику обавезу и одрицање, али се ипак велики број људи теже одлучује на овај корак. Овим путем позивам наше суграђане да се одазивају редовним позивима нашег Црвеног крста, како бисмо прикупили што је могуће већи број јединица крви, које спашавају животе грађана Србије – истакао је Станојевић и овом приликом захвалио представницима Црвеног крста Обреновац који су вредно радили на анимацији што већег броја грађана, да узму учешће у свим акцијама које спроводи ова рганизација, а са циљем да се спасе што већи број живота.

Признање за хуманост ове године,поред општине Обреновац, понели су и градови Ваљево, Лазаревац, Голубац и други.