Поводом обележавања Дана општине Обреновац, у позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац” одржана је свечана академија. Овај свечани догађај и ове године, као и претходних био је прилика да се уруче специјална признања заслужним грађанима.

Присутне госте поздравио је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић, истичући најважније инфраструктурне пројекте у Обреновцу.

– Изградња путне инфраструктуре обележила је ову годину, око 50 километара асфалта изградили смо заједно, у сарадњи са Јавним предузећем за изградњу и Јавним комуналним предузећем ”Београд пут”. Трећа магистрала , један од најважнијих пројеката, изграђена је у дужини од 400 метара од Шабачког пута. Водовод Великог Поља, Пиромана, Бровића и Конатица, данас имају своје кориснике, те се можемо похвалити да смо дошли готово до краја са изградњом водоводне мреже. Ове године су и прва домаћинства огрејана гасом, што је велики успех за нас, с обзиром да радимо на побољшању квалитета ваздуха – навео је Станојевић.

Он је у свом обраћању, такође нагласио и културне садржаје, као важан сегмент свакодневног живота грађана Обреновца, те је подсетио на изграђену нову зграде Библиотеке, која је сада доступна Обреновчанима.

Такође, Станојевић се осврнуо и на јубилеје који су ове године обележиле важне градске институције, Спортско-културни центар ”Обреновац”, Дом здравља Обреновац, као и Гимназија.

Представници Градске општине Обреновац и ове године доделили су значајна признања грађанима.

Признање полицајац године уручено је Дејану Калинчевићу, док је признање ватрогасац године  додељено постхумно Милану Арсеновићу.

Признање општине Обреновац из области културе додељена је Миладину Тошићу, за уметничко стваралаштво и књижевни рад у текућој години, а специјално признање општине из области спорта уручено је Маји Станковић.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић уручио је признање за хумано дело у 2022. години Марку Драгићевићу.

Присутне је поздравио и помоћник председника Градске општине Обреновац Милорад Грчић, на чији предлог је градском менаџеру Мирославу Чучковићу додељено специјално признање .

Грчић је овом приликом нагласио успешну сарадњу са Чучковићем и додао да је захваљујући усклађеним циљевима и интересима, општина Обреновац напредовала у свим областима друштвеног живота.

Чучковић је изразио захвалност на додељеном признању и овом прилико истакао, да је напредак Обреновца у протеклих 10 година заједнички успех представника општине, свих запослених, јавних и приватних предузећа, пољопривредних произвођача и свих грађана.

На свечаној академији наступио је хор ”Круна од нота” и Сара Тубић.