Почела је подела поклон ваучера у вредности од 6.000 динара за сву децу Београда. Поклон ваучере добиће и запослени у предшколским и школским установама. Родитељи деце која нису уписана у предшколске установе, моћи ће да преузму ваучере у својим општинама.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је да је Градска општина Обреновац спремно дочекала почетак поделе ваучера намењених деци.

– У потпуности смо опремили шалтер који се налази у холу наше главне зграде и на који ће моћи да се јаве родитељи како би преузели ваучере за своју децу. Наиме, на овом шалтеру биће организована подела поклон ваучера за децу која нису уписана у наше вртиће. За преузимање поклон ваучера, потребно је доставити неопходну документацију – рекао је Станојевић и додао, да ће шалтер бити отворен за грађане већ од понедељка, 26. децембра, радним данима од 7.30 до 15.30 сати.

Станојевић је овом приликом истакао да је подела поклон ваучера у вртићима и школама почела, а како наглашава настваници и васпитачи поделиће ваучере деци до краја текуће радне недеље.

Поклон ваучери у вредности од 6.000 динара могу се искористити до иостека рока важења ваучера, односно до 1. марта 2023. године.

Градски менаџер Мирослав Чучковић данас је посетио Предшколску установу ”Перка Вићентијевић” и том приликом посебно нагласио, да је након ступања на функцију градског менаџера у сарадњи са градоначелником Београда Александром Шапићем разрадио план расподеле буџетских средстава на позицијама које су важне за грађане.

– Конкретан резултат наших жеља и рада су и средства која су опредељена за буџетску 2023. годину, а која се тичу могућности да сва деца са територије наше општине и целог Београда иду бесплатно у вртић. Да бисмо могли да употпунимо смештајне капацитете за сву децу која би у том случају уписала вртић, одлучили смо да започнемо велике реконструкције и изградње нових вртића. Унашој општини, то је пре свих вртић у Баричу за који је коначно завршена грађевинска дозвола и на чијој изградњи ће започети интензивни радови 2023. године, а с обзиром да је реч о приземном објекту, за разлику од објекта у Белом Пољу, изградња овог вртића биће бржа – рекао је Чучковић

Он је у овом приликом нагласио да је други објекат, чија се реконструкција планира, управо вртић ”Зека” на који ће бити дограђен још један део, 4 нове собе за новоуписане малишане.

Чучковић је позвао све Обреновчане који ће добити поклон ваучере, да их у наредном периоду искористе.

Јелена Видњевић, запослена у Предшколској установи ”Перка Вићентијевић” захвалила је Граду Београду и Градској општини Обреновац на поклон ваучерима и истакла да ће исти значити, како деци, тако и запсоленима у вртићима и школама.