Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац у сарадњи са полицијском станицом Обреновац и Агенцијом за безбедност у саобраћају континуирано спроводи акцију поделе приручника ”Пажљивкова правила у саобраћају”, намењеног најмлађима. Наиме, овога пута, акција поделе приручника спроведена је у свим основним школама на територији општине Обреновац, а саобраћајна правила из приручника ”Пажљивкова правила у саобраћају” учиће ученици првог разреда.

Представници Комсије за безбедност у саобраћају општине Обреновац данас су посетили основне школе ”Посавски партизани” и ”14. октобар”.

– Пажљивко је стигао у сваку школу на територији општине Обреновац и драго ми је да имамо тако добру сарадњу са Агенцијом за безбедност у саобраћају. Нагласио бих да смо данас Пажљивка поделили ученицима у свим основним школама, а одушевљење ђака је било велико, као и пажња коју су данас посветили овој нашој акцији – рекао је члан Већа општине Обреновац Иван Стојић.

Он је нагласио, да је приликом поделе приручника одржано и кратко предавање о основним правилима саобраћаја, а све са циљем повећања нивоа безбедности свих учесника у саобраћају.

Такође, Стојић је најавио и друге активности које имају за циљ већу безбедност у саобраћају, а које су усмерене на децу различитог узраста.

– Првенствено пажњу усмеравамо на едукацију најмлађих, а сматрамо да је ово период када они могу да разумеју књигу, прочитају, погледају и на крају размисле о томе шта се догађа у саобраћају. Позвао бих и возаче, да обрате пажњу како на наше најмлађе, тако и на све учеснике у саобраћају, с обзиром на зимске услове, када је неопходна већа опрезност – навео је Стојић.