У спортској хали Спортско културног центра ”Обреновац” одржано је општинско такмичење у фудбалу. Учешће на овом такмичењу узеће ученици основних и средњих школа, а најбоље пласирани представљаће општину на градском такмичењу у Београду.

Школска спортска такмичења су нешто чему се радује велики број ученика основних, али и средњих школа.

– У сарадњи са Спортским савезом из Обреновца, већ неколико деценија уназад спроводи се програм школски спорт за одређне врсте спортова. Ред је дошао на мали фудбал, а на такмичењу учествују све основне и средње школе са територије општине Обреновац. Међутим, ове активности значајне су за развој спорта уопште –рекао је члан Већа општине Обреновац Милош Станковић.

Такмичили су се пре свих дечаци и девојчице, ученици 7. и 8. разреда основне школе, а након њих учешће ће узети и ученици 5. и 6. разреда, док је до краја текућег месеца планирано такмичење за средњошколце.

– Поред фудбала Обреновац је препознатљив и по одбојци, што је случај и у школском спорту. Девојчице из Основне школе ”Посавски партизани” у различитим узрасним категоријама, заузимале су 1. и 2. место и то на нивоу Београда, што се свакако поклапа са успесима одбојкашког клуба ”Тент”, како у нижим селекцијама, тако и у сениорској селекцији.

Комисија за спорт општине Обреновац наставиће са улагањима у развој спорта и пружањем подршке младим спортистима.