У уторак 20. децембра биће обележен Дан општине Обреновац. Ове године, као и претходних, низом разноврсних програма  биће обележен дан када је указом кнеза Милоша Обреновића установљен назив општине Обреновац.

Поводом обележавања Дана општине, у суботу 17. новембра са почетком у 17.00 сати у позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац” наступиће дечији хор ”Колибри”, а улаз за све посетиоце биће бесплатан.

Свечана академија поводом Дана општине Обреновац биће одржана у уторак, 20. децембра са почетком у 19.00 сати у позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац”.

– На свечаној академији доделићемо специјална признања заслужним грађанима наше општине – рекла је шефица Кабинета председника општине Обреновац Љиљана Марјановић и овом приликом позала грађане да присуствују свечаној академији и на тај начин заједно прославе 163. рођендан општине.

У Галерији Спортско-културног центра ”Обреновац” у уторак, 20. децембра са почетком у 18.00 сати биће отворена изложба радова учесника ликовне колоније, одржане прошлог лета у арборетуму.

Клуб пензионера у Геронтолошком центру поводом обележавања Дана општине, у четвртак, 22. децембра приредиће програм ”Пензионери пензионерима” са почетком у 13.00 сати.