Нови роман ”Мук” аутора Горана Милашиновића, представљен је у библиотеци ”Влада Аксентијевић”. Роман је инспирисан истинитим догађајем и бави се темом еколошке катастрофе.

Аутор у роману истражује последице еколошке катастрофе, приликом покоља птица 2002. године у Бачкој.

Он је овом приликом посебно истакао, да је за њега апсурдно да људи своју неумереност рефлектују на све сегменте живота.

– Ја мислим да ми пребрзо живимо и са превеликим стерсом и да вести попут ове само пролазе поред нас, а то су заправо вести преко којих боље упознајемо људску природу. Мене екологија не занима, али ме занима човек, понашање људи и вест као што је ова показала је да је људска природа заправо у проблему, да смо због материјализма и свега онога што је донела друга половина 20. века, престали да мислимо о врлинама које су раније постојале у човеку, о емпатији, духовној чистоћи и љубави према другим људима – рекао је Милашиновић.

Аутор у својој новој књизи говори о лову, као нечему за шта, како каже, више не постоји оправдање које се кроз историју истицало, а полазило је од потребе за преживљавањем.

– У роману ми је било тешко да пронађем позитивне ликове, људе који би открили овакве злочине и који би се њима супротставили. Створио сам ликове, једног аутистичног дечака и посматрача птица, који живе на рубовима социјалне комуникације, а бољи су људи него што смо ми – истакао је Милашиновић.

Директор библиотеке ”Влада Аксентијевић” Вукашин Љуштина навео је, да су романи аутора Горана Милашиновића једни од најчитанијих.

– Нагласио бих да ће  библиотека ”Влада Аксенитијевић” имати и нови роман ”Мук”, захваљујући издавачкој кући Лагуна, која нам је поклонила 2 примерка – рекао је Љуштина.

Роман ”Мук” тринаести је роман аутора Горана Милашиновића, професора на Медицинском факултету у Београду, специјалисте интерне медицине.