На иницијативу Обреновчанина Милисава Петковића ЈКП “Обреновац” је на десет локација у граду поставило огласне табле на којима ће се лепити умрлице.  

Директор ЈКП “Обреновац” Милан Вукашиновић је рекао да годинама постоји проблем нарушавања комуналне хигијене у граду. 

– Умрлице и огласи су се лепили на местима која нису предвиђена за то. Сада наши суграђани имају место на коме могу да одају на достојанствен начин почаст својим најмилијима који нису више међу нама. За сада има десет ових табли, али надамо се да ћемо следеће године проширити то и на сеоске месне заједнице и на још неколико локација у граду – рекао је Вукашиновић.

Милисав Петковић је покренуо иницијативу за постављање огласних табли на којима ће се лепити умрлице путем акције “Отворена врата” председника Градске општине Обреновац Мирослава Чучковића.  

– Ја ову идеју имам већ годинама и када је председник општине организовао разговор са њим пријавио сам се и изнео му више предлога у вези уређења града. Ово је био један од предлога и захвалан сам што је мој предлог реализован. Мислим да ће ово помоћи да наш Обреновац буде још боље место за живот – рекао је Милисав Петковић, иницијатор пројекта.

{youtube}24C0hTfEX5s{/youtube}