Такмичење “Брзином до звезда” наставља се и ове године. Ово је девети циклус пројекта који реализује Српски атлетски Савез у сарадњи са више од 60 градова и општина.Ученици трећих и четвртих разреда свих обреновачких основних школа узели су учешће у пројекту који поспешује њихово физичко и ментално здравље и развијаја спортски дух.

Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац је изјавио да се атлетика враћа на старе стазе славе.

– Оно што јесте битно када је у питању ово такмичење је враћање краљице спортова на старе стазе славе. У прилог томе говори и ова манифестација, надам се да ће се и изградњом атлетског стадиона додатно допринети и оснивање атлетског клуба и додатна промоција атлетике као базичног спорта за развој свих осталих грана спортова – рекао је Станковић.

– Важно је рећи да данас учествују све основне школе на територији општине Обреновац и надам се да ће то и у наредним годинама бити случај и да ће се то омасовити, а да ће деца која узму учешће остваривати добре резултате на такмичењима – истакао је Станковић.

Немања Илић, ”Брзином до звезда” је поручио да је ово такмичење засновано на једноставности и додао да су адекватне награде ту као подстицај за децу да у што већој мери учествују у оваквим видовима физичке активности.