Град Београд до почетка марта 2023. године расписаће пет јавних позива за субвенције у пољопривредној производњи.Тим поводом у Дому културе у Обреновцу одржана је трибина на којој су представљени јавни позиви за сточарство, пчеларство, воће и поврће, тракторе и прикључне машине. По први пут пољопривредни произвођачи били су у прилици да се упознају са јавним позивима пре објављивања и дају предлог шта је њима потребно, а може да се унесе у програм. Трибину су организовали запослени у Секретаријату за пољопривреду града Београда и Комисији за пољопривреду Градске општине Обреновац.

Влада Милић из Секретаријата за пољопривреду Града Београда је изјавио да се у 2023. години планира пет јавних позива.

– То су јавни позиви за сточарство, пчеларство, воћарство и повртарство и за тракторе и прикључне машине. Новост је то да ће буџет бити скоро дупло већи него што је био ове године. Такође новости су и у проширеном обиму опреме коју ћемо давати. У сваком јавном позиву смо проширили за одређени број, тако да ћемо сада упознати људе са тим променама – поручио је Милић и додао да се расписивање јавних позива очекује крајем фебруара 2023. године.

Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду Градске општине Обреновац је рекла да су пољопривредници добро упознати са овим јавним позивом.

– То су јавни позиви за које наши пољопривредници највише конкуришу, јер је поврат за ова подстицајна средства у износу од 80%. Они су добро упознати са овим позивом и знају да је њихово само учешће од 20% како би дошли до реализације оног што су желели да остваре – навела је Мушкиња.

Она је нагласила да све информације око јавног позива пољопривредници могу добити у Канцеларији за пољопривреду Градске општине Обреновац.

– Оно што је такође важно за наше пољопривреднике је да на овом јавном позиву могу аплицирати само путем предрачуна, а када добију зелено светло да ће добити поврат новца они ће ући у реализацију те инвестиције – изјавила је Мушкиња.