На градском тргу у Обреновцу, у оквиру манифестације Београдска зима, најмлађи суграђани имали су прилику да уживају у забавном дечијем програму. Дечји културни центар у сарадњи са градом Београдом организовао је концерт на коме је наступала Леонтина и дечји хор Прве обреновачке основне школе, а након концерта публика је могла да погледа и представу за децу у изведби позоришта “Пинокио”.

Леонтина Вукомановић, певач и композитор је изразила своје задовољство што је Обреновац први град у коме наступа у оквиру музичке манифестације ”Београдска зима”.

– Ја се надам да ћемо деци пружити бар мало радости пред новогодишње празнике. Као да Нова година неће доћи, сви смо се повукли, учимо и много смо у школи, али време је да се мало веселимо. Оно што је специјално данас је да ће малишани из основне школе учествовати у једном споту, а то је премијерна песма коју је Град Београд спремио за ”Београдску зиму” и сви учесници ће бити у споту који снимамо – рекла је Вукомановић.

– Циљ ове манифестације је да се покрену мали хорови у основним школама, да се деци из основних школа да прилика да учествују у нечему што је централно када је Београд у питању. Пројекат оснивања малих хорова је покренут пре пет година у оквиру пројекта ”Београд пева” где оснивамо мале хорове и враћамо деци дечију песму – изјавила је Вукомановић.