Немања Мајдов, светски шампион у џудоу, посетио је тренинг џудо и самбо клуба ”Хаџиме” и том приликом разговарао и тренирао са децом из овог клуба.

Мајдов је носилац титуле светског шампиона, али поред тога, био је два пута  јуниорски првак Европе и носилац бројних спортских признања, како код нас тако и у свету, такође оснивач је и тренер Џудо академије у Сарајеву.

– Џудо сам почео да тренирам са 6 година, заједно са братом Стефаном, старијим две године од мене. Наш први тренер је наш отац Љубиша Мајдов, који је заједно са нама основао клуб на спрату куће – рекао је Мајдов.

Он је нагласио, да је код овог спорта важна посвећеност и да би били најбољи у овом спорту, неопходан је труд, континуиран рад, али и срећа.

Тренер џудо и самбо клуба ”Хаџиме” Гордана Филиповић истакла је одушевљење деце из клуба, који су како каже, једва дочекали да упознају светског шампиона у џудоу и поставе му најразличитија питања.

У џудо клубу ”Хаџиме” тренира око педесеторо деце и то у две узрасне категорије.

– Нема бољег примера из праксе за наше малишане, као ни боље мотивације, од успешних спортиста, посебно када су у питању светски прваци. Сведоци смо сви, да је Обреновац током протеклих година постао средина у којој су борилачки спортови у експанзији – рекао је члан Већа општине Обреновац Милош Станковић.

Сваког месеца у џудо клубу ”Хаџиме”, симболично се награде чланови који су се највише трудили, што децу додатно мотивише на преданији рад.