Градска општина Обреновац и Јавно предузеће Спортско-културни центар ”Обреновац” расписују ликовни конкурс под називом ”Под светлима новогодишње ноћи”.

Право на учешће на објављеном кункурсу имају предшколци и ученици основних школа са територије градске општине Обреновац, а радове требе послати до 30. децембра текуће године.

Учесници конкурса своје радове могу доставити лично или послати на адресу Јавног предузећа Спосртко-културни центар ”Обреновац”, Краља Александра I број 63, а изложба ће бити отворена у галерији СКЦ-а на дан школске славе.

– Ликовни задатак овог конкурса је представљање светлости, игре светла и таме, изгледа новогодишње јелке, градског трга, улице. Међутим, одлучили смо да проширимо тему, па да тема не буде искључиво новогодишња, већ да обухватимо и православне празнике, Бадње вече, Божић – рекла је Ивана Гаврић из Спортско-културног центра ”Обреновац”.

Стручни жири ће, по затварању конкурса, издвојити радове за излагање и доделити награде у три старосне категорије.

– Са децом се јако добро ради, како у вртићима и предшколским установама, тако и у школама, те имамо добре радове, интересантне идеје и реализоване пројекте, па је јако тежак посао донети одлуку који радови ће бити награђени првим, другим или трећим местом – навела је Гаврић.