Расписан је јавни позив за доделу бесплатних дечијих ауто седишта. Градска општина Обреновац и ове године припремила је бесплатна ауто седишта за најмлађе суграђане.

Грађани заинтересовани за остваривање права на бесплатно дечије ауто седиште, пријаве могу поднети лично, на писарници Градске општине Обреновац или електронским путем, преко пријавног формулара на сајту општине.

Рок за достављање пријава истиче 16. децембра текуће године.

Грађани који су постали родитељи у периоду од 2. марта  до 1. децембра 2022. године могу доставити попуњен пријавни образац са потребном пратећом документацијом.

– Уколико је грађанима потребно додатно појашњење услова конкурса, додатне информације, исте могу затражити од службеника у некадашњој згради Посавине – истакао је члан Већа општине Обреновац Иван Стојић.

Родитељи који аплицирају на расписан јавни позив, морају имати пребивалиште на територији градске општине Обреновац, као и моторно возило које је у власништву једног од родитеља.

Документација коју је потребно доставити приликом подношења пријаве, је доказ о пребивалишту оба родитеља, потврда о висини примања за оба родитеља или потврда Националне службе за запошљавање, уколико је неко од родитеља незапослен, такође потребно је доставити и очитану саобраћајну дозволу, као и извод из матичне књиге рођених детета.

– Једна од најважнијих ставри јесте безбедност најмлађих учесника у саобраћају. Када будемо делили ауто седишта, додатно ћемо организовати и едукативно предавање о начину коришћења ауто седишта за најмлађе, јер је исправан начин употребе седишта од изузетног значаја за безбедно учествовање у саобраћају – рекао је Стојић.