У позоришној сали Спортско културног центра ”Обреновац” одржан је свечани концерт поводом 40 година балета у Обреновцу. Овај јубилеј обележио је балетски студио ”Идеа” под називом ”Лет кроз време”.

Даринка Анђелић, прва солисткиња балета у Народном позоришту у Београду, по отварању Дома културе у Обреновцу, 1882. године, основала је балетску секцију која је већ на самом почетку постала популарна и временом се развијала.

Од 1994. године Даринка Анђелић је балетску школу у Обреновцу препустила Александри Стојановић, добитници државне стипендије за Академију уметности у Прагу.

На концерту наступиле су и девојке које припадају првој генерацији обреновачких балерина.

У овој балетској школи почињале су и стасавале балерине које се данас балетом баве на различитим крајевима света, те је овај концерт био прилика да се јавност присети свих тих имена и успеха у овој уметности.

Међу успешним уметницима који су своје таленте развијали у школи балета у Обреновцу, а данас српску културу развијају у иностранству су Никита Здравковић, Исидора Марковић, Дуња Јаковљевић, Ана Радовановић Топавчевић, Маријана Леонтијевић и други.

На свечаности поводом великог јубилеја уручене су награде балеринама које играју више од 10 година, као и ветеранкама које и данас уживају у овој уметности, али и свима који на било који начин доприносе и помажу развоју балета у Обреновцу.