Карате клуб ”Раднички” из Обреновца од 1988. године организује карате турнир ”Трофеј Обреновца”. Ове године, турнир је окупио око 400 такмичара из Србије и Републике Српске. Догађају је присуствовао председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Карате турнир ”Трофеј Обреновца” је спортска манифестација од значаја за општину, а покровитељ овог турнира је Градска општина Обреновац.

– Учешће на турниру узело је 33 клуба, а наступа ће бити 400, како појединачних, тако и екипних. Турнир прати 4 судије са светском лиценцом, неколико судија са балканском и националном лиценцом. Познати смо по томе, да се такмичари са овог турнира враћају задовољни, немају осећај да су оштећени, а атмосфера је опуштена, они се међусобно друже, а све то чини да наредне године опет дођу код нас – рекао је представник карате клуба ”Раднички” Драган Лапчевић.

Обреновачки карате клубови не пропуштају да узму учешће на овом турниру.

– Учешће су узела 4 локална карате клуба, КК ”Раднички”, ”Мм феникс”, ”Соко” и ”Барич”. Преко 100 наших такмичара учествује на овом турниру, у катама и борбама. Поред свих ових тешких година, карате и уопште борилачки спортови су и даље у великој експанзији у Обреновцу, што се види по броју клубова, добрим такмичарским резултатима – рекао је председник Комисије за спорт Милош Станковић.