У близини Јасеначког потока дугогодишњи проблем представља активно клизиште, које је у великој мери оштетило пут који спаја делове села. У току су радови на санацији клизишта у овом делу општине, а радове су обишли представници Градске општине Обреновац.

Радови на санацији клизишта у месној заједници Jасенак требало би да буду завршени у наредних 6 дана.

– Тренутно се обављају радови на успостављању стабилизације терена. Ради се на изради кошуљице, која ће бити основа терена, а након тога биће урађене шкарпе са стране, где ће се наливати бетон. Санација се обавља на дужини од око 20 метара, а оваква деоница могла би угрозити безбедност како наших грађана, тако и саобраћајнице – рекао је члан Већа општине Обреновац Иван Стојић.

Пројекат санације реализује Секретаријат за привреду, а свакодневно на терену су и екипе Јавног водопривредног предузећа ”Београдводе”.

Стојић је нагласио да се ради на превенцији могућих проблема на бујичним водотоковима.

– Општина Обреновац је одговорна, те обилази све водотокове. Циљ је да сви водотокови буду чисти и проходни. Након ових радова, машине ће започети радове на Тамнави, одакле је у протеклом периоду одвежено 20 камиона отпада – навео је Стојић.

Из Савета месне заједнице Јасенак захвалили су ЈВП ”Београдводе”, а како истичу ова путна деоница је прометна, јер се велики број мештана креће баш овом саобраћајницом.