У току су грађевински радови на асфалтирању Улице Јанка Тешића у месној заједници Барич. Реконструкција саобраћајнице у дужини од око 2 километра урађена је захваљујући сарадњи Градске општине Обреновац са Секретаријатом за саобраћај и Јавним предузећем ”Београд пут”. Данас су радове у Баричу обишли представници Градске општине Обреновац.

Улица Јанка Тешића веома је значајна за грађане месне заједнице Барич, али и за грађане суседних месних заједница Јасенак, Дражевац и Баљевац.

– Санацијом овог дела саобраћајнице смањићемо време путовања грађана Конатица, Јасенка и Дражевца, а осим тога овом деоницом саобраћа линија градског превоза, тако да ћемо нашим суграђанима омогућити безбедно одвијање саобраћаја у возилима јавног градског превоза – навео је Горан Ћирић из Јавног предузећа за изградњу Обреновца.

Ова улица је од великог значаја за грађане околних месних заједница који путују ка Београду.

– Овом улицом готово није могло да се пролази, а сада ће бити комплетно реконструисана. Мини бус, који је саобраћао овом деоницом, вратиће се како би свима било олакшано кретање и функционисање у овом делу Барича – рекао је председник Савета месне заједнице Барич Бранко Мрђа.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић приликом обиласка радова подсетио је да је у сарадњи са Јавним предузећем ”Београд пут” током године реконструисано 15 важних путева у сеоским месним заједницама на територији општине Обреновац.

– Очекујемо реконструкцију Шумадијске улице у Малој Моштаници. Ове улице су јако битне, јер нас спајају са општинама Барајево и Чукарица. Ови путеви су и алтернативне саобраћајнице уколико дође до затварања главних путева ка Београду – казао је Станојевић.