Сајам етно хране и пића на Београдском сајму трајаће до 28. новембра. Овом приликом представило се више од 300 излагача из Србије, Републике Српке и Руминије, а међу њима своје производе истакли су и произвођачи из Обреновца. Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић посетио је штанд на коме су своје производе излагали произвођачи из Обреновца.

Представник пољопривредног газдинства Матић Јован Матић, које се бави производњом зачинског биља, овај догађај види као прилику да се рашири тржиште, тако што ће се посетиоцима представити производи.

Љубинка Алексић из Обреновца представила је ручно рађене предмете од вунице, а Татјана Ђорђевић, представница винарије ”Кованчина” из Мислођина изложила је домаћа вина.

Међу излагачима из општине Обреновац представили су се и произвођачи меда и производа од меда.

Сајам етно хране и пића прилика је да се представе и туристички потенцијали општине Обреновац.

– На сајму су и представници наше Бање, као и представници Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине, са својим програмима у оквиру Авантура парка. Овде смо да покажемо и туристичку понуду наше општине, како би што је могуће већи број људи дошао у Обреновац – рекла је Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац.