Културно уметничко друштво Тент одржало је свечани концерт поводом 43 године постојања. Концерт је одржан у великој сали Спортско-културног центра ”Обреновац” , а догађају су присуствовали представници Градске општине Обреновац.

Председник културно уметничког друштва Тент Горан Лукић нагласио је, да је ово друштво настало захваљујући иницијативама синдиката Тента.

– Прво је замишљено да ће ово друштво бити друштво у коме ће играти радници Тента. Међутим, 43 године друштво је расло, развијало се и као такво отворено је за све грађане Обреновца – рекао је Лукић.

Ове године, концерт је организован под слоганом Пружи корак, а 2022. година била је успешна за Тентовце из више разлога.

– Ова година је јако битна за нас, јер смо прошли период короне, када нисмо могли да радимо у пуном капацитету, а од тада добро смо се потрудили да унапредимо квалитет, те смо ове године на најпрестижнијем такмичењу аматерских  културно уметничких друштава у Србији освојили чак два прва места – навео је Лукић.

Овом приликом наглашено је, да се пробе најмлађих фолклораша овог ансамбла неће, као што је то био случај раније, организовати искључиво у Соколском дому, већ ће малишани из сеоских средина, заинтересовани за ову врсту игре, моћи да долазе на пробе које ће бити одржаване у сеоским месним заједницама у којима има заинтересованих.