Основна школа Јован Јовановић Змај свечано је обележила Дан школе. Школа је обележавала 63 године постојања, а свечаности су присуствовали запослени, ученици, наставници из других школа и представници Градске општине Обреновац.

Директорка Основне школе Јован Јовановић Змај Вера Ђорђевић искористила је прилику да нагласи добру сарадњу свих запослених у школи, као и многобројне успехе које су постизали ученици и наставници.

– Поносна сам на своје колеге и све запослене у школи, као и на наше ученике. Велика смо и озбиљна школа, а мислим да је овај колектив показао да је положио све озбиљне испите, имајући у виду све препреке које су се нашле на путу развоја, кроз лепа и ружна времена.

Ђорђевић је истакла веома успешну сарадњу са представници различитих институција.

– Школе на територији општине Обреновац имају добру међусобну сарадњу. Школе имају изузетну сарадњу и подршку Грдаске општине Обреновац и овом приликом им се захваљујем у име свих родитеља, у име колектива и свих мојих колега, јер су показали да су увек ту уз нас.

Основна школа Јован Јовановић Змај почела је са радом 1959. године, када је имала 1.150 ученика распоређених у 31 одељење, а у школи је радило 38 настваника.