У суботу, 22. августа,  Град Београд је преко Секретаријата за привреду објавио два позива која имају за циљ допринос смањењу незапослености у Београду. Први позив је намењен послодавцима за отварање и опремање нових радних места, у износу од 50.000 динара по новозапосленом  лицу на тај начин.
Ова средства, као додатну субвенцију,  могу да користе послодавци који су, по истом основу, већ остварили право на субвенцију код београдске филијале НСЗ у 2009. години у износу од 80.000 динара. Укупна вредност средстава опредељених послодавцима  је 2,5 милиона динара.

Други вид подршке, за који је обезебђено 4,5 милиона динара, су субвенције у износу од 150.000 динара као подршка самозапошљавању незапослнеих лица са евиденције НСЗ – Филијала за град Београд, а ради обезебђења основних услова за обављање регистроване делатности.

Оба конкурса су отворена до утрошка средстава, а најкасније до 15. новембра ове године.

Сви заинтересовани са територије Општине обреновац моћи ће бесплатно да добију потребну стручну подршку и да похађају инструктивну обуку  за самозапошљавање уколико се обрате нашем Предузетничком центру у Обреновцу, Краља Александра Првог бр. 10ц.

За једну групу, раније пријављених полазника, организована је обука за самозапошљавање под називом „Како да започнем сопстевни  бизнис?” која почиње у уторак, 25.септембра. Уколико има још заинтересованих за похађање обуке, потребно је  да се одмах пријаве Предузетничком центру – 011/8728-246 или на мејлl msppobrenovac@nadlanu.com .

За све оне који се накнадно пријаве, биће организована нова обука, чим се оформи група.