Монодрамом ”Нина” отворен је трећи Фестивал студентског театра у Обеновцу. У малој позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац” у оквиру Фестивала биће одигране представе студената 4 уметничк академије.

Монодрама ”Нина”инспирисана је проблемима младих.

– То је моја лична прича, мени изузетно важна, а говори о једном мом периоду живота када сам се борила са разним мислима у глави, са којима се боре, верујем, многи млади људи у периоду сазревања и личног развоја. Ја сам одлучила у периоду, када сам кренула на психотерапију и када сам почела да се бавим својим мислима, да од тога направим представу. Заправо, бавила сам се гешталт методом, психолозима добро познатој, повезивањем са дететом у себи и то ми је био јако леп мотив да се тиме бавим позоришно  –  рекла је глумица Николина Вујевић.

У три дана, колико траје Фестивал студентског театра, на дневном нивоу играће се 5 представа, а жири и ове године неће имати једноставан задатак.

Глумац Обреновачког позоришта Огњен Дрењанин навео је да је увек тежак посао донети одлуку која представа се издваја као најбоља, јер увек постоји шанса да неко буде оштећен, јер су све представе које се играју на овом фестивалу посебне и квалитетне.

– Ми оцењујемо најважније ствари, а то су искреност и уверљивост. Неке од ових студената имали смо прилике да гледамо и претходних година, они сада учествују са својим дипломским представама – рекао је Дрењанин.

Идеја је да Фестивал студенстског тетра постане традиција, јер се младим глумцима на овај начин пружа подршка и простор да наступају са својим представама.

Дрењанин је овом приликом истакао да ће публика имати прилике да види све оно шта се ради на академијама, поред ауторских представа студената и класична дела.

Фестивал студентског театра трајаће до 26. новембра, а улаз на све представе је бесплатан.