Председница удружења ”Будимо безбедни” и телевизијска водитељка Деа Ђурђевић у новој библиотеци ”Влада Аксентијевић” одржала је предавање на тему безбедности у саобраћају. Организатор трибине је Градска општина Обреновац , а трибина је одржана под покровитељством Секретаријата за социјалну заштиту града Београда, а у сарадњи са Министарством унутрашњих послова.

Председница удружења ”Будимо безбедни” Деа Ђурђевић  говорила је о дану када је доживела тешку саобраћајну несрећу, као и о последицама исте.

–  Мислила сам да је све оно што сам рођењем добила  заправо оно са чим ћу и отићи са овог света, али нико нема тапију на здравље и свакоме може ово да се догоди. На саобраћај  и безбедносну културу у сваком смислу сада гледам као на тему број један у мом животу, али и у животу мојих најближих – рекла је Ђурђевић.

Она је истакла да је главни циљ ове трибине да се укаже на значај сваког тренутка проведеног у саобраћају.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је,  да је у оквиру претходне функције коју је обављао, а тицала се безбедности у саобраћају, инициран низ активности које су везане за унапређивање безбедности у саобраћају и подизања нивоа свести грађана о знчају безбедног учествовања у саобраћају.

– Много тога смо покушавали да урадимо, када је тема безбедносг учествовања у соабраћају у питању и у наредном периоду радићемо на скретању пажње о свим опасностима које саобраћај носи за собом – навео је Станојевић.

На трибини је посебан акценат стваљен на неопходну пажњу и опрезност свих учесника, јер како је истицано саобраћајне незгоде са смртним исходом учесника догађају се на свакодневном нивоу.

О црној статистици на путевима у Србији говорио је пуковник полиције Златко Беленцан.

Трибини су присуствовали представници свих релевантних институција и ученици обреновачких средњих школа.