VUL 9053

VUL 9053Дом здравља Обреновац данас је добио две најмодерније гинеколошко-акушерске столице које је донирала Градска општина Обреновац. Столице су набављене од реномираних произвођача и значајно ће унапредити квалитет услуге Службе за здравствену заштиту жена обреновачког Дома здравља.

– Задовољан сам што смo гинеколошку амбуланту успели да опремимо најсавременијим уређајима као што су ове две столице. Оно што забрињава је то да велики број суграђанки не долази на систематске прегледе и овом приликом апелујем на њих да дођу и искористе своје право, јер превентива је најбитнија у лечењу пацијената. Ми смо као локална самоуправа спремни, да уколико се укаже потреба и жеља наших суграђанки, финансирамо чешће прегледе – рекао је Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац.

На донацији се захвалила  др Маја Тодоровић, директорка Дома здравља Обреновац, која је истакла да ће ова опрема много значити суграђанкама, а и запосленима.

– Морам да напоменем да смо коначно добили гинеколошки сто на ком могу да се врше и порођаји, којих на Одељењу гинекологије има око пет годишње. Оно што је још један бенифит ових столица је што је једна од њих у потпуности прилагођена особама са инвалидитетом – казала је др Маја Тодоровић.

VUL 9045

Члан Општинског већа Ненад Бјелица рекао је да је набавка ове опреме била једна од првих тачака дневног реда када се формирало Веће ГО Обреновац, али је морало проћи неко време како би се испоштовале све законске процедуре око набавке.

– Желим да истакнем да се општина Обреновац на овоме неће зауставити и да је у плану опремање теренских служби Дома здравља, а идуће године и једно санитетско возило. Ми немамо ингеренције и нисмо оснивачи као општина, али морамо показати бригу, пре свега, према нашим суграђанима што оваквим гестовима и чинимо – изјавио је Бјелица.

Све столице су на даљинско управљање и са свим потребним положајима, као и интегрисаним шипкама за инфузију. Уз опрему коју већ поседује Гинеколошко одељење Дома здравља у Обреновцу је једно од најопремљенијих тог типа у Београду.

{youtube}blI9Z5lV038{/youtube}