Савет за комунални ред општине Обреновац у сарадњи са надлежним службама Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” спроводи акцију чишћења дивљих депонија на територији месне заједнице Скела.

– Надам се да ће грађанима после ове акције бити јасно, да не треба да праве овакве депоније. Наиме, постоје ”кабасте суботе”, када Јавно комунално предузеће бесплатно односи кабасто смеће. Такође, истакао бих да је уклањање дивљих депонија сложен посао, који захтева велика улагања, одвајање великих финансијских средстава која би могла бити употребљена за изградњу неких нових игралишта и саджаја који би били од користи свим грађанима – рекао је члан Већа општине Обреновац Иван Стојић.

Поред финансијских средстава које је потребно издвојити како би се дивља депонија уклонила, комунални отпад одлаган на места која нису предвиђена за то, за собом носи и вишеструке последице за животну средину.

Стојић је и овом приликом, као и при спровођењу сваке сличне акције, замолио грађане да поштују прописе којима се уређује одлагање комуналног отпада.

Из Савета месне зјаднице Скела истичу да постоји проблем дивљих депонија на овом простору, али да је овога пута проблем већи, јер је депонија затрпала и цеви које су изграђене са циљем да се избегне плављење пољопривредних површина које се налазе у непосредној близини.