Обреновачки предшколци узели су учешће на Међународном ликовном конкурсу одржаном у Белорусији и том приликом освојили 4 награде. У вртићу ”Ружица” организоавана је свечаност на којој су деци додељење дипломе за постигнут успех.

На Међународном ликовном конкурсу учествовало је 27 земаља, а деца из Обреновца потрудила су се да свој град и државу представе на најбољи могући начин.

– Наша деца, заједно са својим васпитачима постигла су велики успех, освојивши 4 награде, од којих је једна прво место у категорији комбиноване технике, а ову награду донео нам је наш Вукашин Брановић из вртића ”Колибри”, а из исте групе вртића ”Колибри”, награде су освојили Николија Стојановић и Саша Мајсторовић. Лазар Симеуновић из вртића ”Звончица” такође је освојио награду – рекла је Марија Чолић, стручни сарадник за ликовну културу.

Она је овом приликом подсетила на неке од успеха деце из обреновачких вртића на ликовним конкурсима.

– Учествовали смо на ликовном конкурсу у Македонији,што је свакако успех јер сви велики конкурси имају јако велику конкурнцију, те је велика част бити изабран и као учесник. Такође, морам да представим нашу децу, Ању Младеновић из вртића ”Цврчак”, која је освојила друго место на конкурсу Форма идеале, као и нашу Ирину Чучуковић из вртића ”Зека”, која је добила похвалу на манифестацији Радост Европе – рекла је Чолић.

Слика свемира Вукашина Брановић из вртића ”Колибри”,  на одржаном Међународном ликовном конкурсу, награђена је првом наградом.

На постигнутом успеху, предшколцима је честитао и председник Комисије за културу општине Обреновац Зоран Ћорломановић.

– Заиста је лепо бити Обреновчанин када говоримо о малим уметницима, који освајају међународне награде и светски су прваци у одређеним категоријама. Они показују да је Обреновац један расадник талената у области културе. Драго ми је да сам присуствовао оваквом догађају и желим да честитам свим васпитачима, као и ликовном педагогу и директору на томе што су културу убацили у своје планове и активности са децом, те учинити да се деца баве лепим стварима и да живот гледају из лепшег угла. Родитељима бих поручио да су им деца талентована, да им буду ослонац, а резултати ће уследити – рекао је Ћорломановић.