Комисија за безбедност  у саобраћају општине Обреновац у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, организовала је трибину ”Ум на друм”, која је одржана у великој позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац”. Трибина је намењена младима, будућим возачима.

Председник Комисије за безбедност у саобраћају Иван Стојић истакао је, да је циљ ове едукативне трибине пре свега превенција саобраћајних несрећа.

Трибину су имали прилику да испрате и најмлађи средњошколци, будући да млади имају законску дозволу да полажу вожњу од 16. године старости.

– Желимо да им укажемо на све шта их чека када положе возачки испит. Вожња је пажљиво посматрање целокупног саобраћаја – рекао је Стојић.

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије стални је партнер Комисији за безбедност у саобраћају општине Обреновац у спровођењу различитих програма и активности.

– Током године чинимо све, спроводимо низ едукација, трибина, као што је ова данас у Обреновцу и то са циљем да што је могуће у већој мери смањимо број саобраћајних незгода у којима страдају млади – навео је Милош Милекић из Агенције за бебезбедност саобраћаја.

Трибини ”Ум на друм” присуствовали су представници саобраћајне полиције општине Обреновац и Никола Миљковић, професионални рели возач.