Кошаркашки клуб ”Раднички” броји око 300 чланова, који су подељени у неколико селекција. Јуниори ће ове сезоне покушати да се пласирају у виши ранг такмичења.  Представници Комисије за спорт општине Обреновац посетили су један од тренинга  у хали спортова Спортско-културног центра ”Обреновац”.

Тренер КК ”Раднички” Владимир Даниловић нагласио је, да су чланови клуба,  након поновног покретања клуба од 2016. године, са такмичења сваке сезоне доносили трофеје.

– Ни једне године нисмо изгубили трофеј, па и ове сезоне очекујемо неки трофеј. Јуниори и кадети ће вероватно наступати у другој лиги, у току су квалификације – рекао је Даниловић.

У КК ”Раднички” укључује се све већи број девојчица.

– Посебно се радујемо новим младим члановима, када је у питању мини баскет за девојчице. Можемо очекивати синергију свих кошаркашких клубова са територије општине Обреновац, када су у питању девојчице, као и успостављање свих селекцијa, када су у питању селекције КК ”Раднички” – навео је председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић.

Он је нагласио да су у току такмичења, те да се свакодневно играју утакмице у свим селекцијама.

– Сениори мушког кошаркашког клуба ”Раднички” тренирају врло успешно у Српској лиги, а пре свега веома је битно истаћи да комплетну поставу чине деца из Обреновца – рекао је Станковић.