Данас је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић потписао уговоре за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела. Уговори су потписани са грађанима који су аплицирали и испунили све услове конкурса, као и са извођачима радова.

Градска општина Обреновац овај пројекат реализује у сарадњи са Министарством рударства и енергетике.

На расписан јавни позив јавило се 40 грађана, а субвенције је добило 26 грађана.

Станојевић је овом приликом нагласио да ће уградњом соларних панела домаћинства смањити потрошњу електричне енергије, али и да ће ова мера енергетске санације имати повољан утицај на смањење емисије штетних гасова, односно на очување здраве животне средине.

– Драго ми је што је Градска општина Обреновац узела учешће у овом програму, такође и што смо препознати као општина која води рачуна о екологији, те смо на основу тога добили средства за реализацију овог пројекта – навео је Станојевић.

Начелница одељена за привреду и развој општине Обреновац Маја Лалић подсетила је да су по пројекту,  од Градске општине Обреновац и Министарства рударства и енергетике, грађани добили 50% потребних средстава за уградњу соларних панела.