У месној заједници Конатице завршени су радови на изградњи водоводне мреже, те су створени услови за прикључење нових домаћинстава на мрежу водоснабдевања. Изградњом водоводне мреже у сеоским месним заједницама, умногоме је побољшан квалитет свакодневног живота грађана из руралних средина. Данас су месну заједницу Конатице посетили представници општине Обреновац.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом приликом нагласио је, да је основни циљ изградње недостајуће комуналне и путне инфраструктуре у сеоским месним заједницама управо задржавање младих на селу.

– У наредном периоду радиће се на изградњи пројектне документације за делове месне заједнице Вукићевица, као и за месну заједницу Љубинић, док се за Дрен и Орашац, за које је припремљена пројектна документација и грађевинска дозвола, очекује и почетак изградње водоводне мреже – казао је Станојевић.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић истакао је да ће и у наредном периоду бити радова на територији општине Обреновац, те да је и за следећу календарску годину у плану изградња водоводне мреже у свим насељеним местима где недостаје мрежа водоснабдевања.

– Ово је последњих 985 метара територије наше општине која належе на територију општине Лазаревац. Изградња водоводне мреже у овом делу општине Обреновац реализована је у сарадњи са ЈКП ”Београдски водовод и канализација”. На овом простору имамо 14 нових потенцијалних корисника, а до сада је стигло већ 5 пријава за прикључење домаћинстава на водоводну мрежу – рекао је Матић.

Он је као главни проблем за прикључење нових домаћинстава на мрежу водоснабдевања нагласио пре свега нелегализоване објекте, које је неопходно пре подношења захтева за добијање прикључка, легализовати, односно поседовати грађевинску дозволу.

Одборник у Скупштини општине Обреновац Марко Бабић подсетио је, да се на градску водоводну мрежу у месној заједници Конатице чекало протеклих 30 година, те да је изградњом водоводне мреже на овом простору решен свакодневни проблем мештана.

–  У Конатицама је у протеклом периоду, у великој мери изграђена недостајућа комунална и путна инфраструктура, те су створени услови за оживљавање села – навео је Бабић и захвалио председнику Градске општине Обреновац и директору Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” на залагањима и свакодневном труду да се унапреде услови живота у сеоским месним заједницама.