Библиотека ”Влада Аксентијевић” и ове године обезбедила је бесплатне чланске карте за све предшколце са територије општине Обреновац.

Директор библиотеке ”Влада Аксентијевић” Вукашин Љуштина нагласио је, да је бесплатна чланарина за најмлађе суграђане управо начин да у најранијим данима стекну навику и потребу за књигом.

– Наш циљ је да најмлађе научимо да је библиотека лепа установа, да се ту налазе књиге, а и да је то простор где би деца могла да се забаве. Приметили смо да деца воле да читају и долазе са родитељима. Међутим, ово је начин да и ону децу која не посећују нашу библиотеку, позовемо да дођу и виде како изгледа библиотека, позајме неку књигу и стекну навику за читањем – рекао је Љуштина.

Један део програма у библиотеци прилагођен је деци, те се често организују представе за децу, луткарске представе, као и различите радионице.

Такође, овом приликом Љуштина је нагласио добру сарадњу са Предшколском установом ”Перка Вићентијевић”, као и свим предшколским установама на територији градске општине Обреновац.

– Поред тога што деца долазе на дечије представе и посећују  библиотеку са родитељима, вртићи како приватни, тако и државни организују групне доласке, када деца посете библиотеку и када им покажемо како изгледа објекат, читаоница и пошаљемо им поруку да је библиотека једнако забавна као и игралиште на које одлазе – навео је Љуштина.