У Стаменића крају у месној заједници Велико Поље, изводе се радови на асфалтирању Улице Јелене Димитријевић. Данас су грађевинске радове обишли представници Градске општине Обреновац.

Ова улица веома је важна, јер може представљати алтернативни путни правац у случају затварања Ваљевског пута, те се на тај начин могу избећи веће саобраћајне гужве и застоји.

– Грађани месних заједница Бровић, Пироман, Стублине и Љубинић, могу овим путем заобићи Ваљевски пут. Важност ове улице произилази и из чињенице да велики број грађана живи у овом делу општине Обреновац, те смо из тих разлога донели одлуку да асфалтирамо овај путни правац – рекао је Станојевић.

Он је овом приликом нагласио, да су у току и грађевински радови нa асфалтирању Омладинске улице у Великом Пољу, а након ових радова у плану је асфалтирање улица у месним заједницама Мала Моштаница и Барич.

Председник Савета месне заједнице Велико Поље Горан Марковић подсетио је, да су мештани овог села у протеклом периоду добили и прикључке на градску мрежу водоснабдевања.

– Радови на изградњи водоводне мреже одвијали су се током протекле летње сезоне, а завршени су пре месец дана, те се сада отворила могућност за асфалтирање ове значајне путне деонице – рекао је Марковић.