У новој згради библиотеке ”Влада Аксентијевић” оджана је промоција збирке поезије ”Азбука душе”, ауторке Зорице Бугарски.

Према речима ауторке, љубав је мотив који се нашао у свим њеним песмама, а како истиче у њеним песмама могу се многи препознати. 

– Моје песме су посвећене нерођеној деци, деци која ће се родити, такође за децу која могу да читају, за мајке, за свакога, свако ко жели може се пронаћи у некој мојој песми – навела је Бугарски.

Библиотека ”Влада Аксентијевић” ради на промоцији локалних аутора.

–  Врата наше установе су отворена свима, нарочито локалним ауторима који су се усудили да нешто напишу, а затим и издају. Ми се трудимо да им изађемо у сусрет, да се представе нашој публици и свој таленат покажу првенствено у свом граду, улици и библиотеци. Мислимо да је јако важно да се простор и време посвети локалним ауторима, како старијим тако и млађим. Библиотека је опште добро, а врата библиотеке отворена су за све – навео је директор библиотеке ”Влада Аксентијевић” Вукашин Љуштина.

На промоцији збирке песама ”Азбука душе”, присутни су могли да погледају изложбу слика ауторке Зорице Бугарски, којом поручује да уметност не живи искључиво кроз стихове, већ и кроз боје.