Данас је директор Јавног предузећа ”Србијагас” Душан Бајатовић са представницима Градске општине Обреновац обишао месну заједницу Ушће, где су завршени радови на изградњи мреже гасовода и мерно регулациона станица Ушће пуштена у рад. У Обреновцу је захваљујући потписаном анексу уговора са Јавним предузећем ”Србијагас”, изграђено додатних 230 километара мреже гасовода.

Бајатовић је овом приликом подсетио, да је епидемија вирусне инфекције Covid-19 онемогућила набавку сертификованих сетова за прикључење домаћинстава на систем гасоводне мреже.

– Наставићемо са акцијом прикључења домаћинстава на гас и то по цени од 780 евра на одложено плаћање, на период од 3 године у једнаким месечним ратама, без камате – поручио је Бајатовић.

Он је овом приликом нагласио, да је Република Србија обезбедила довољне количине гаса, те да располаже количинама гаса довољним да покрију предстојећу сезону грејања.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић навео је, да ће новоизграђена гасоводна мрежа омогућити још 500 нових прикључака.

– Гаса има довољно, обезбеђене су потребне количине, захваљујући политици наше државе. Позивам наше суграђане, да вредно раде на прикупљању документације потребне за остаривање права на прикључак на гасоводну мрежу, како би спремни дочекали моменат када ће бити омогућено прикључење на мрежу – рекао је Станојевић.

Станојевић је најавио за наредни период, пуштање у рад мерно регулационих станица и у осталим местима, у насељу Бреска, месним заједницама Барич и Орашац.