У Обреновцу је одржан 14. по реду Фестивал ракије, манифестација коју је и ове године подржала Градска општина Обреновац. Фестивал ракије посетио је председник општине Обреновац Милош Станојевић.

Из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац захваљују свим произвођачима на учешћу.

– Произвођачи на својим газдинствима обављају процес производње ракије. Задовољни смо бројем излагача који су узели учешће у овој манифестацији, а Градска општина Обреновац подржава ову манифестацију, тако што суфинансира трошкове. Јако је важно да подржимо мале произвођаче, како би они добили елан за даљу производњу, јер колико је битно производити, толико је битно и прерадити – рекла је Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац.

Оранизатор фестивала Драган Лазаревић истакао је добар квалитет изложених производа и нагласио да су за најбоље оцењене производе припремљене медаље и пехари.

– Квалитет ракије на подручју општине Обреновац, а и шире многоструко је повећан, а основни циљ ове манифестације је да побољша квалитет јаких алкохолних пића, односно ракије. Ове године имали смо око 60 узорака, што је сасвим пристојан број за Обреновац, а имали смо и госте са стране, оне који су дошли из околине Београда, околине Новог Сада, Срема – навео је Лазаревић.