Данас су службе Јавног комуналног предузећа у сарадњи са Саветом за комунални ред општине Обреновац у месној заједници Дрен, у насељу Иверић спровели акцију уклањања дивље депоније. Из Савета за комунални ред општине Обреновац наглашавају, да се на овој локацији већ десети пут заредом ради на уклањању непрописно одлаганог комуналног отпада.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић замолио је мештане месне заједнице Дрен и околних месних заједница и насеља, да комунални отпад одлажу на адекватан начин и на местима која су за то предвиђена.

– Јавно комунално предузеће улаже средства у чишћење депонија. Наиме, организована је ”кабаста субота”, прва субота у месецу, када грађани могу потпуно бесплатно пријавити кабасти отпад, а службе ЈКП-а својим машинама однеће отпад са пријављене локације – навео је Стојић.

Он је посебно истакао значај адекватног одлагања свих врста комуналног отпада, како за заштиту животне средине, тако и за уштеду свих ресурса које је неопходно ангажовати у случају уклањања дивљих депонија.

Стојић је нагласио да ће на локацијама на којима настају дивље депоније у наредном периоду бити постављен видео надзор и у сарадњи са Министарством за заштиту животне средине санкционисаће се свако непрописно одлагање смећа.