На конкурс за Канцеларије за младе за партнерство на Serbia Youth Leadership Програм 2010. пријавило се 22 представника општина и градова у Србији. Као општине и градови за спровођење Програма изабрани су: Зрењанин, Кикинда, Блаце и Сокобања, Смедерево, Савски венац/Обреновац/ Палилула (један део територије општине, што ће бити накнадно објављено).

Канцеларија за младе ГО Обреновац је већ укључена у SYLP 2, програм преко кога 16 ученика и 3 одрасла учесника 4 недеље бораве у САД-у. Прва група је већ била у САД-у током маја месеца, друга се спрема на пут 12. септембра, а трећа 24. октобра 2009.

SYLP је прогам размена са САД, намењен средњошколцима и одраслим који су активни у раду са младима. Програм ће се реализовати од 2009. до 2011. кроз три размене, за укупно 66 ученика између 15 и 17 година, као и мањег броја одраслих учесника.
Циљ ових интензивних једномесечних размена јесте оснаживање младих за активно учешће у животу своје заједнице. Поред припрема за посету САД и самог путовања, SYLP подразумева и надовезујуће активности младих у заједницама, при институцијама за младе, школама или кроз неформално организовање, као и повратне посете америчких ученика Србији.

Грађанске иницијативе спроводе SYLP у партнерству са World Learning-om из Вашингтона. Програм је финансијски подржан од стране Одељења за образовање и културу У.С. Стејт Департмента (U.S. State Department), а спроводи се у сарадњи са Амбасадом САД у Београду (Public Affairs Section).